CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 15, 2013

CHICKEN HAM MUSHROOM MACARONI WITH CHEESE



CARA MENYEDIAKAN:

  1. Panaskan kuali dan masukkan butter. Sauté bawang putih sehingga naik bau. Masukkan cendawan butang dan saute sehingga sedikit kekuningan.
  2. Masukkan sedikit susu segar dan juga heavy cream. Kacau secara perlahan-lahan
  3. Masukkan keju parmesan dan kacau sehingga sedikit pekat.
  4. Masukkan makaroni yang telah direbus ke dalam kuali dan kacau.
  5. Perasakan dengan lada putih dan sedikit garam.
  6. Masukkan makaroni yang telah siap dimasak ke dalam bekas dan diselang-selikan dengan isi ayam turki, keju parut dan keju parmesan, kemudian bakar selama 10-15 minit.
  7. Sedia untuk dihidang.




SELAMAT MENCUBA~

PASTA BOLOGNAISE


CARA MENYEDIAKAN:
  1. Didihkan air dan masukkan sedikit garam dan olive oil.
  2. Setelah mendidih, masukkan pasta dan rebus sehingga al-dente. Angkat pasta dan masukkan dalam bekas berisi ais. Toskan dan gaulkan dengan sedikit olive oil.
  3. Dalam masa yang sama, panaskan mentega di dalam periuk dan sauté bawang putih, daun bay dan mirepoix sehingga perang.
  4. Masukkan daging dan masak sehingga daging mulai perang.
  5. Masukkan tomato concasse, tomato puri sehingga hancur. kecilkan api dan reneh selama 10 minit sebelum dimasukkan cendawan dan oregano. sesuaiakan rasa.

BAHAN-BAHAN MASAKAN

BAHAN YANG DICINCANG

TOMATO CONCASSE


SELAMAT MENCUBA~

SOS BOLOGNAISE


cara penyediaan:
  1. Panaskan mentega di dalam periuk dan saute bawang putih, daun bay dan mirepoix sehingga perang.
  2. Panaskan mentega di dalam periuk dan sauté bawang putih, daun bay dan mirepoix sehingga perang.
  3. Masukkan daging dan masak sehingga daging mulai perang.

BAHAN-BAHAN MASAKAN

TOMATO CONCASSE




SELAMAT MENCUBA~