skip to main |
skip to sidebar
CARA MENYEDIAKAN:
- Panaskan
kuali dan masukkan butter. Sauté bawang putih sehingga naik bau.
Masukkan cendawan butang dan saute sehingga sedikit kekuningan.
- Masukkan
sedikit susu segar dan juga heavy cream.
Kacau secara perlahan-lahan
- Masukkan
keju parmesan dan kacau sehingga sedikit pekat.
- Masukkan
makaroni yang telah direbus ke dalam kuali dan kacau.
- Perasakan
dengan lada putih dan sedikit garam.
- Masukkan
makaroni yang telah siap dimasak ke dalam bekas dan diselang-selikan dengan isi
ayam turki, keju parut dan keju parmesan, kemudian bakar selama 10-15 minit.
- Sedia untuk dihidang.
SELAMAT MENCUBA~
CARA MENYEDIAKAN:
- Didihkan
air dan masukkan sedikit garam dan olive
oil.
- Setelah
mendidih, masukkan pasta dan rebus sehingga al-dente.
Angkat pasta dan masukkan dalam bekas berisi ais. Toskan dan gaulkan dengan
sedikit olive oil.
- Dalam
masa yang sama, panaskan mentega di dalam periuk dan sauté bawang putih, daun bay dan mirepoix sehingga perang.
- Masukkan
daging dan masak sehingga daging mulai perang.
- Masukkan tomato concasse, tomato puri sehingga hancur. kecilkan api dan reneh selama 10 minit sebelum dimasukkan cendawan dan oregano. sesuaiakan rasa.
BAHAN-BAHAN MASAKAN
BAHAN YANG DICINCANG
TOMATO CONCASSE
SELAMAT MENCUBA~
cara penyediaan:
- Panaskan mentega di dalam periuk dan saute bawang putih, daun bay dan mirepoix sehingga perang.
- Panaskan mentega di dalam periuk dan sauté bawang putih, daun bay dan mirepoix sehingga perang.
- Masukkan daging dan masak sehingga daging mulai perang.
|
BAHAN-BAHAN MASAKAN |
|
TOMATO CONCASSE |
SELAMAT MENCUBA~